Sport

FC Groningen moet teken van leven geven tegen RKC Waalwijk

FC Groningen krijgt zondagmiddag een nieuwe kans om het besmeurde blazoen op te poetsen. Dat moet gebeuren tegen RKC Waalwijk. Een wedstrijd in het teken van het echte afscheid van Arjen Robben, maar vooral toch ook de drie punten als inzet.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

Beide ploegen hebben tien punten uit elf duels en kunnen bij winst aansluiting vinden met de onderkant van de middenmoot. Voor FC Groningen geldt de laatste tijd dat één zwaluw zeker nog geen zomer maakt. Behoorlijke wedstrijden tegen AZ (2-0 winst) en Helmond Sport (4-0 winst), maar ook duels die in fases pijn deden aan de ogen. Met Sparta Rotterdam en NEC als recente voorbeelden.

De komende vier wedstrijden moet het gebeuren voor FC Groningen tegen achtereenvolgens RKC Waalwijk thuis, Go Ahead Eagles uit, Fortuna Sittard uit en PEC Zwolle thuis. De periode van de waarheid. Behalve Go Ahead tegenstanders die mee onderin staan. Als de FC er fatsoenlijk doorheen rolt lonkt een positie in de middenmoot wel weer. In alle andere gevallen dreigt definitief een grijs seizoen.

RKC was in het verleden altijd een angstgegner, maar dat is al een tijd niet meer het geval. Van de 23 thuisontmoetingen op het hoogste niveau won de ploeg van trainer Danny Buijs er tien. Het eindigde vijf keer in een gelijkspel en acht keer wonnen de Waalwijkers. Vorig seizoen zegevierde Groningen op 12 december met 2-0 via treffers van Ahmed El Messaoudi en Daniël van Kaam.

Een uitslag die zondagmiddag prima van pas zou komen. De aftrap in de Euroborg is om 12.15 uur.