Sport

Het is erop of eronder voor Lycurgus

Na de kansloze Europese 3-0 nederlaag in Slovenië tegen Calcit Kamnik vorige week weet Samen Lycurgus waar het aan toe is. Woensdagavond met 3-0 of 3-1 winnen om een golden set af te dwingen voor een plek bij  de laatste zestien in de CEV-Cup. De vraag is of de Groningers in staat zijn tot een stunt?


Leestijd: 1 minuut

Het is erop of eronder voor Lycurgus
Het is erop of eronder voor Lycurgus

De heenwedstrijd liet zien dat iedere fout er eentje teveel is. Calcit Kamnik speelt, zoals coach Arjan Taaij het analyseerde, extreem zuinig en maakt weinig fouten. Dat betekent dus dat je daar als tegenstander nog meer tegenover moet zetten. Daar ontbrak het vorige week aan. De foutenlast was te hoog om echt goed tegenstand te kunnen bieden. En serverend moeten alle risico’s genomen worden om de Slovenen onder druk te zetten. Als dat lukt zal in ieder geval meer sprake zijn van een wedstrijd.

Het is een kwestie van alles of niks. Lukt het Samen Lycurgus om als team boven zich zelf uit te stijgen wie weet wat er kan gebeuren. Als ook maar enigszins wisselvalligheid om de hoek komt kijken dan zullen de gasten niet afwachten en direct toeslaan. De verwachting is dat het Alfa-college Sportcentrum redelijk vol zal zitten om flink aan te moedigen. Dat kan net de stimulans zijn om als spelers de benodigde kick van te krijgen.

De wedstrijd is nog niet uitverkocht. De winnaar speelt tegen de winnaar van de confrontatie tussen SVG Lüneburg uit Duitsland en het Roemeense Dynamo Boekarest.

robinvader.nl