Sport

Lycurgus gaat clinics geven op 300 basisscholen

De volleyballers van Amysoft Lycurgus zijn onder het motto Samen in de Maatschappij begonnen met een scholentour in de provincie Groningen. De komende jaren worden zo'n 300 basisscholen in de provincie Groningen bezocht om 25.000 leerlingen in aanraking te laten komen met volleybal. Aanstaande donderdag zijn de eerste clinics in Muntendam.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

Als volleybalclub met een sterke betrokkenheid in de provincie Groningen is Lycurgus zich bewust van de maatschappelijke functie en wil nadrukkelijk maatschappelijke verbondenheid hebben met de regio. Op deze manier staat Lycurgus nog dichter bij haar achterban en heeft oog voor diverse doelgroepen in de samenleving.

Samen in de Maatschappij bundelt de vele verzoeken die er aan Lycurgus worden gedaan op maatschappelijk vlak en brengt hierin de juiste structuur aan. Hierdoor zorgt de organisatie dat het aan vele projecten en initiatieven kan meewerken. Naast het scholenprogramma zet Lycurgus zich de komende jaren ook in voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen.

Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door Nedmag B.V., Amysoft, Provincie Groningen, Huis van de Sport Groningen, Energy Valley Topclub, Alfa-college, Noorderpoort en de Nevobo.