Sport

Lycurgus op jacht naar bekerfinale

De volleyballers van Amysoft Lycurgus gaan woensdagavond op jacht naar een plek in de bekerfinale. De regerend bekerhouder speelt vanaf 20.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum in de halve finale tegen Numidia Topvolleybal Limburg uit Linne. Lycurgus kan zich voor de zevende keer in de historie van de club plaatsen voor de eindstrijd.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen
Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen

De generale repetitie afgelopen weekend in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Draisma Dynamo geeft aanleiding voor vertrouwen. Ondanks de 3-2 nederlaag in het Alfa-college Sportcentrum waren de reacties na afloop positief. De ploeg van coach Arjan Taaij speelde met energie en streed voor ieder punt. De wil om te winnen spatte er vanaf. Iets waar het de afgelopen periode aan ontbrak.

De 3-0 nederlaag bij het Talentteam Papendal anderhalve week geleden was het dieptepunt van een zwakke fase. Er is onderling gesproken en de duidelijkheid naar elkaar toe leek te zorgen voor vrijer spel en meer spelvreugde. Wat niet wil zeggen dat de finale zomaar even bereikt wordt. Bij promovendus Numidia hebben twee buitenlandse spelers nieuw elan gebracht. Ryan Poole uit Engeland en de Amerikaan David Kisiel zorgen voor nieuwe energie en de nodige overwinningen.

Lycurgus kan erover meepraten. Eind januari verloor de drievoudig landskampioen in de competitie met 3-2 na een 2-0 voorsprong in sets. Dat was overigens net na de grote coronagolf binnen de selectie. Wat ongetwijfeld toen een negatieve rol speelde. Wat niet is veranderd is dat het winnen van de beker de kortste weg blijft naar plaatsing voor Europees volleybal. Alle reden om deze halve finale aan te grijpen en om te zetten naar een mooie winst met als beloning het spelen van de finale op Paasmaandag 18 april.