Sport

Lycurgus staat voor Europese uitdaging

Met een selectie van wie nog bijna niemand van de veertien spelers ervaring heeft in Europa begint Amysoft Lycurgus woensdagavond aan het avontuur in de CEV-Cup tegen de Franse topclub Tours Volley Ball. Tours staat bovenaan in de Franse competitie en is één van de favorieten om de cup te winnen.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus staat voor Europese uitdaging
Lycurgus staat voor Europese uitdaging

Na een busreis van bijna dertien uur kwam de groep dinsdagmiddag aan in de oude stad. Zonder Arjan Taaij. De coach zit in quarantaine na een aanvankelijke besmetting in het gezin. Inmiddels is Taaij zelf ook besmet. De coaching is net als de afgelopen twee competitiewedstrijden in handen van Erik Noordijk. Lycurgus maakt zich op voorhand geen illusies en ziet het vooral als een mooie kans voor de jonge spelers om ervaring op te doen.

In het Palais des Sports Robert Grenon waar vanavond vanaf 20.00 uur publiek in de hal zal zitten. Iets wat in Nederland alweer een paar weken verboden is. Lycurgus stroomt in in de zestiende finale en was in de vorige ronde vrijgeloot. Tours speelde tegen Draisma Dynamo en versloeg de Nederlands kampioen overtuigend met 3-1 en 3-0. In die wedstrijden bleek dat als de Fransen even gas geven hun surplus aan kwaliteit snel blijkt.

Bij Tours is Kevin Tillie teruggekeerd. Tillie is international en werd afgelopen zomer met Frankrijk Olympisch kampioen in Tokio. Tours won tien keer de beker en heeft acht landstitels op de erelijst staan. In 2005 werd de Champions League gewonnen en in 2017 de CEV-Cup. Dat geeft het perspectief goed aan. Eentje van David tegen Goliath. Wat niet wegneemt dat er altijd kansen zijn, maar waarschijnlijk zijn ze niet al te groot.