Sport

Mo El Hankouri ook volgend seizoen bij FC Groningen

FC Groningen heeft de optie in het contract met Mo El Hankouri gelicht. De 23-jarige aanvaller staat hierdoor ook na dit seizoen nog een jaar onder contract bij de FC. El Hankouri maakte halverwege het seizoen 2018/2019 de overstap van Feyenoord naar Groningen en speelde inmiddels 66 officiële wedstrijden.


Leestijd: 1 minuut

Mo El Hankouri ook volgend seizoen bij FC Groningen
Mo El Hankouri ook volgend seizoen bij FC Groningen

FC Groningen moest voor 1 april een besluit te nemen of de optie wel of niet  gelicht zou worden. El Hankouri was lange tijd een omstreden speler. Er waren twijfels over zijn rendement, maar dit seizoen wordt de aanvaller meer aan de rechterkant ingezet en dat is zijn spel ten goede gekomen. Deze positieve ontwikkeling zal ook de reden geweest zijn om El Hankouri ook volgend seizoen bij de selectie te hebben.

FC Groningen heeft daarnaast aflopende huurovereenkomsten met Ko Itakura (Manchester City), Miguel Angel Leal (Villarreal), Alessio Da Cruz (Parma Calcio) en keeper Per Kristian Bratveit (Djurgardens IF). Voor de drie laatst genoemde spelers geldt dat FC Groningen de mogelijkheid heeft de optie tot koop te lichten, maar technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft tot juni de tijd hierover een beslissing te nemen.

FC Groningen heeft spits Thijs Dallinga een verbeterd voorstel gedaan. Jan de Boer kreeg eveneens een verbeterde aanbieding, maar de 20-jarige doelman kiest er echter voor zijn carrière elders voort te zetten. De Boer wil meer perspectief op speeltijd hebben. Ook Arjen Robben heeft na dit seizoen geen contract meer heeft bij de Trots van het Noorden. Wat de toekomst van de 37-jarige peler bij FC Groningen wordt, zal in de komende maanden duidelijk worden. Robben kwam door blessures dit seizoen nauwelijks in actie. (Foto: Youtube FC Groningen)