Publiek doet winnend FC Groningen goed

Er was eindelijk weer publiek welkom bij FC Groningen. Zevenduizend fans mochten hun plek innemen in de Euroborg. En toeval of niet maar de FC speelde een energieke verfrissende wedstrijd en won met 2-1 van Go Ahead Eagles. Een belangrijke zege in de jacht op een plekje in het linker rijtje.

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

Binnen alle positiviteit spande Jørgen Strand Larsen de kroon. De Noor luisterde zijn 22e verjaardag op met twee treffers. Doelpunten met een hoog voetballend gehalte. Iets wat we dit seizoen veel te weinig gezien hebben. De 1-0 in de vierde minuut kwam via een vlotte aanval tot stand. Met een eervolle vermelding voor Bjorn Meijer. De linksback kwam met veel snelheid door en speelde de bal strak voor in het vijfmetergebied. Strand Larsen hoefde er maar tegenaan te lopen.

Zijn tweede en winnende treffer na een kleine zeventig minuten viel op door de perfecte aanname. De gebraden haan liet de bal na een diepte pass van Bart van Hintum op zijn borst vallen en kon daarna in de loop de knikker in de linkerbenedenhoek plaatsen. Het was pas de tweede keer dit seizoen dat FC Groningen in een thuiswedstrijd meer dan één keer scoorde.

Het resultaat van een teamprestatie. Een mooie opmaat naar de rest van de maand van de waarheid. Met volgende week de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, daarna de uitbeurt tegen PEC Zwolle om vervolgens Willem II in de Euroborg te ontvangen. Op papier te kloppen tegenstanders. De achterstand op de begeerde achtste plaats bedraagt nog vijf punten. FC Groningen steeg naar de tiende plaats met 25 punten uit 21 wedstrijden.