Romano Postema maakt eerste treffers in betaalde voetbal

Het was een dubbel gevoel voor Romano Postema dinsdagavond na afloop van de bekerwedstrijd VVV Venlo – FC Den Bosch. Postema scoorde zijn eerste twee doelpunten in het betaalde voetbal namens Den Bosch, maar na negentig minuten was het wel 4-2 voor VVV en waren Postema en co uitgeschakeld in het bekertoernooi.

FC Groningen begint het nieuwe jaar met gelijkspel

De 18-jarige Postema wordt door FC Groningen gezien als een groot talent en staat tot medio 2024 onder contract. De spits kreeg ook al zijn kansen in het eerste elftal, maar was vaak weinig gelukkig. Om Postema meer kans te geven op veel speeltijd werd gekozen voor een verhuurconstructie. Dat werd FC Den Bosch tot het einde van het seizoen.

Tot gisteravond wist Postema nog niet te scoren, maar die ban is voor hem nu gelukkig gebroken. Zijn eerste doelpunt kort voor rust kwam uiterst gelukkig tot stand. VVV doelman, die zaterdag 13 keer moest vissen tegen Ajax, kon een voorzet ogenschijnlijk eenvoudig uit de lucht plukken, maar liet de bal in het vijfmetergebied glippen. Postema stond op de goede plek om dankjewel te zeggen en juichend weg te lopen.

Na een 1-0 voorsprong bij rust ging het na de pauze mis. De thuisploeg scoorde drie keer en nam een 3-1 voorsprong. Postema maakte negen minuten voor tijd nog wel zijn tweede treffer, maar in de voorlaatste minuut gooide Tobias Pachonik de wedstrijd in het slot; 4-2. Zo beleefde Postema een vreugdevolle avond voor hemzelf, maar was het voor zijn club een stuk minder. (Foto: YouTube)