Sport

'Troon van het Noorden' levert Friese winnaar op

Derk Kuiper uit Drachten is kampioen squash van Noord-Nederland. Hij versloeg dit weekend in de Stadjershal de Indiër Sami Johnson en mocht plaatsnemen op de ‘Troon van het Noorden’.


Leestijd: 1 minuut

'Troon van het Noorden' levert Friese winnaar op
'Troon van het Noorden' levert Friese winnaar op

In het squashcentrum werd dit weekend het jaarlijkse kampioenschap van Noord-Nederland gespeeld. De 24 beste spelers uit Groningen, Friesland en Drenthe streden om een plek op de 'Troon van het Noorden'. Een levensgroot kunstwerk van squashrackets waar alleen de kampioen zich op mag zetelen.

In de halve finales won de Derk Kuipers van Lukas van der Sluis, een opkomend talent uit Sneek. De andere halve finale liet Sami Johnson, voormalig speler en coach van het nationale team van India, al zien dat hij in uitstekende vorm is. Jurrien Smeets uit Groningen moest strijdend zijn meerdere erkennen in Johnson.

De finale was een demonstratie van hogeschool squash. Johnson kwam 2-0 voor. Vervolgens liet Kuiper zien waarom hij de fitste speler van het Noorden wordt genoemd. Hij kwam terug tot 2-2 en pakte de laatste game pakte de titel. Met trots nam de Fries plaats op de 'Troon van het Noorden'. Het evenement wordt sinds een aantal jaren georganiseerd door ondernemer en squashliefhebber Dick Dam.