Sport

Van Hintum trekt weer naar oude liefde

De verdediger moet vertrekken bij FC Groningen en keert nu terug naar zijn oude liefde. Bart van Hintum speelt volgend seizoen weer voor PEC Zwolle. Van Hintum speelde van 2011 tot medio 2016 ook in Zwolle waar hij in 2014 de KNVB-beker mee won.


Leestijd: 1 minuut

Van Hintum trekt weer naar oude liefde
Van Hintum trekt weer naar oude liefde

Van Hintum tekent voor een jaar met een optie voor nog een seizoen. PEC Zwolle staat er in de Eredivisie niet florissant voor. De nummer laatst zou zomaar kunnen degraderen, maar dat maakt voor het contract niets uit. Van Hintum gaat sowieso in het MAC³PARK stadion spelen. 'Ik heb er vertrouwen in dat deze groep zich handhaaft. Dat ik nu al een contract teken, toont mijn gevoel bij deze club en geeft duidelijkheid voor alle partijen.'

Afgelopen maandag kwam via het Dagblad van het Noorden naar buiten dat de ware reden waarom Van Hintum niet in Groningen kan blijven te maken heeft met een moeizame samenwerking met Frank Wortmuth, de nieuwe trainer van FC Groningen voor komend seizoen. Van Hintum speelde na zijn tijd in Zwolle nog bij Gaziantepspor in Turkije en van 2017 tot de zomer van 2019 in Almelo bij Heracles.

Vanwege wat er toen gebeurd is heeft Wormuth laten weten niet met Van Hintum te willen werken. De Noord-Hollander kwam tot nu toe 75 keer in actie voor FC Groningen waarin hij twee keer scoorde.