Sport

Voor WK geselecteerde Mollema direct tweede in Luxemburg

Bauke Mollema is door bondscoach Koos Moerenhout geselecteerd voor het WK wielrennen volgende week in België. De Groninger rijdt op zondag 26 september de wegwedstrijd in Leuven en omgeving en Mollema komt woensdag 22 september ook in actie op het onderdeel mixed relay. Op de gemengde ploegentijdrit is Nederland regerend wereldkampioen.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers
Bauke Mollema via Baskenland naar Waalse klassiekers

Mollema had vorige week tijdens het EK in Italië de bondscoach laten weten wel trek te hebben in het WK en dat is prompt gehonoreerd. Als Mathieu van der Poel zijn rug heel houdt is hij de kopman en zal de rol vermoedelijk zijn om deze alleskunner zo lang mogelijk bij te staan. Ter voorbereiding op de wereldtitelstrijd rijdt de kopman van Trek Segafredo de Ronde van Luxemburg.

In deze vijfdaagse etappekoers reed Mollema dinsdag direct naar een tweede plek. De eerste etappe in Luxemburg stad eindigde met een kort klimmetje. Daar wist Mollema zich goed te positioneren en hij ging bijna met de overwinning aan de haal. Het was de Portugees Joao Almeida die aan de rechterkant er nog net langs kwam in de sprint. Mollema was tweede en liet renners als Marc Hirschi en Nairo Quintana achter zich.

Wat niet wil zeggen dat de Groninger nu direct de goede benen terug gevonden heeft. 'Het gevoel was niet echt top, maar ik zat goed geplaatst en een sprintje na een paar kilometer bergop ligt me meestal goed. We gaan in de tweede etappe met een zwaardere aankomst pas echt zien hoe de vorm is.' De Ronde van Luxemburg is dit jaar erg sterk bezet en is op papier de zwaarste editie ooit.