Sport

Dick Lukkien voorlopig niet naar FC Groningen

Trainer Dick Lukkien is niet de opvolger van de vorige week bij FC Groningen ontslagen trainer Frank Wormuth. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De leiding van Lukkien zijn club, FC Emmen, voelt er niks voor om hun trainer halverwege het seizoen te laten vertrekken.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ
FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ

Een coach tussentijds zien vertrekken is vaak nooit goed, maar helemaal niet als het een overgang naar een concurrent zou betreffen. Dat is hier aan de orde. FC Groningen staat vijftiende en Emmen één plekje lager en het verschil is ook maar één punt. En voorzitter Ronald Lubbers voelt er niks voor om een probleem van een andere club over te nemen.

Lukkien laat weten zich vereerd te voelen dat hij voor de Trots van het Noorden de belangrijkste kandidaat was om als hoofdtrainer op de bok te gaan zitten. Daar kan nu een streep door. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus moet nu de bakens verzetten en doorschakelen naar andere namen op het lijstje. De trainer van RKC Waalwijk Joseph Oosting en Dick Schreuder van PEC Zwolle zouden hoge ogen gooien op de shortlist van de club in nood.