Sport

Donar en Lycurgus winnen in oefencampagne

De basketballers van Donar en de volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben de oefencampagne dinsdag voortgezet met een overwinning. Donar won voor 200 toeschouwers met 61-48 van Belgische Belfius Mons-Hainaut. Lycurgus won de besloten wedstrijd tegen Jong Oranje met 3-1.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Na een 33-27 ruststand zegevierde een hardwerkend Donar met 61-48. Bij de ploeg van Ivan Rudez debuteerde de laatste nieuweling Henri Caruso met 11 punten en maar liefst 15 rebounds. Topscorer bij Donar werd Jarred Ogungbemi-Jackson met 14 punten. Donar werkt toe naar de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League op Cyprus over twee weken. 

Lycurgus speelde na eerder op de dag al vijf uur te hebben getraind aan het eind van de middag tegen Jong Oranje. De ploeg van coach Arjan Taaij had de handen vol aan de talenten. De geleverde trainingsarbeid speelde ongetwijfeld een rol. De hele selectie kreeg speeltijd. Het was uiteindelijk Bennie Tuinstra die na een knappe serve van Jesper Schut de 3-1 zege op het scorebord liet noteren.

Woensdagmiddag is Jong Oranje zonder publiek in het Alfa-college wederom de tegenstander.