Sport

FC Groningen bewijst zichzelf slechte dienst

Plek zes is in gevaar voor FC Groningen. De positie die de club al weken inneemt en voelde als een warme jas is niet meer zo zeker nu de FC aan een mindere reeks bezig is. Na de teleurstellende 3-1 nederlaag in Waalwijk tegen RKC is FC Utrecht qua verliespunten gelijk gekomen, terwijl de marge lange tijd zes punten in het voordeel van FC Groningen was.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Uit de laatste drie duels werd slechts één punt gepakt en dat is voor een club in de subtop te mager. In Waalwijk gaf de ploeg van trainer Danny Buijs de doelpunten bijkans weg. In het eerste kwartier werd tot twee keer toe de bal zo in de voeten van een RKC aanvaller gespeeld door respectievelijk Ko Itakura en Bart van Hintum. Dit malheur kwam de FC niet meer te boven.

Om echt bovenin mee te blijven draaien mogen wedstrijden tegen de kleintjes niet verloren worden. Lange tijd kon Groningen zelfs omhoogkijken naar een nog hogere positie, maar die kans lijkt inmiddels verkeken. De achterstand op nummer vijf Feyenoord is opgelopen naar vijf punten. Het is te hopen dat Groningen in het zicht van de haven geen schipbreuk lijdt in de race naar de felbegeerde play-off plaatsen om een plekje voor de voorronde van de Europa League.

FC Groningen speelt nog thuis tegen sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en AZ. Er volgen nog uitbeurten bij VVV Venlo, PSV, FC Emmen en PEC Zwolle. Vanwege een interland weekend wordt de competitie over twee weken hervat. De Trots van het Noorden gaat dan op bezoek bij VVV in Venlo.