Sport

FC Groningen blijft topklassering bevestigen

Het was zaterdag alweer de vierde overwinning op rij voor FC Groningen. De 3-2 zege in Rotterdam op Sparta bevestigde eens te meer dat de FC dit seizoen een sterk geheel vormt. Komende woensdag staat de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo nog op het programma. Bij een zege kan FC Groningen sowieso met de vijfde plaats onder de kerstboom gaan zitten en misschien nog wel met iets meer.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje
FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

Met een katachtige reflex op de lijn diep in blessuretijd voorkwam doelman Sergio Padt dat het nog 3-3 werd op het Kasteel. Gezien het spelbeeld had Sparta misschien wel recht op een punt, maar Groningen won toch. Dat lijkt de belangrijkste kracht te zijn van de Trots van het Noorden. Voorin niet al te veel kansen laten liggen en achterin de boel stevig dichtmetselen.

Dat klinkt simpel, maar daar zit een hele wereld tussen. Trainer Danny Buijs en zijn assistenten zijn de hele week bezig om het spel te verbeteren. De trainer is tegenwoordig na de wedstrijd regelmatig zijn stem bijna kwijt. Ten teken dat hij veel bezig is om coachend op te treden. Afgelopen woensdag ging het in de bekerwedstrijd tegen FC Emmen mis en daar werd zaterdag op prima wijze revanche voor genomen.

Jørgen Strand Larsen scoorde twee keer. Het werd ook weer tijd, want de Noor stond al sinds 31 oktober droog. Inmiddels staat de spits op vijf treffers. Zo blijven de puzzelstukjes wedstijd op wedstrijd goed samenvallen. De vraag is waar het dan eindigt? Dat is koffiedikkijken, maar de degelijkheid waarmee FC Groningen de eerste dertien duels afgewerkt heeft doet vermoeden dat het in 2021 op dezelfde voet verder kan gaan.

Slechts drie punten van de derde plaats momenteel en daar zullen voorafgaande aan het seizoen zelfs de grootste positievelingen geen rekening mee gehouden hebben.