Sport

FC Groningen hervat competitie in Utrecht

Terwijl de directie van FC Groningen druk doende is om de selectie tussentijds te versterken gaat de competitie dit weekend na een hele korte winterstop weer verder. De FC treedt zaterdagavond om 21.00 uur aan in Nieuw Galgenwaard tegen FC Utrecht.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen blijft zesde ondanks kansloze nederlaag tegen Vitesse
FC Groningen blijft zesde ondanks kansloze nederlaag tegen Vitesse

Verdediger Radinio Balker van Almere City en de Zweedse aanvallende middenvelder Delaho Irandust worden door diverse media nadrukkelijk aan FC Groningen gelinkt. Eerder werd al bekend dat doelman Sergio Padt aan het eind van het seizoen vertrekt naar Bulgarije. Padt zal er in Utrecht zeker bij zijn in de wetenschap dat de keeper aan zijn laatste reeks wedstrijden voor de Trots van het Noorden gaat beginnen.

Hij zal ongetwijfeld met een goed gevoel willen vertrekken en daarvoor is het zaak om de huidige positie vast te houden en sowieso in Utrecht een resultaat mee te nemen. FC Groningen staat zesde in de Eredivisie met 26 punten. FC Utrecht staat tiende en heeft negen punten minder. Bij een overwinning voor Groningen lijken de Domstedelingen als concurrent voor dit seizoen af te schudden.

Beide ploegen treffen elkaar zaterdag voor de 41e keer op het hoogste niveau in Utrecht. Daarvan wist de ploeg van trainer Danny Buijs slechts zeven keer te winnen. Negen keer was sprake van een puntendeling en 24 keer gingen de groenwitten zonder punten huiswaarts. Niet onmiddellijk een veelbelovende statistiek.

Vorig jaar werd het 0-0. De laatste zege dateert van 16 september 2016. Voor ruim 15.000 toeschouwers won FC Groningen met 5-1. Oussama Idrissi en Danny Hoesen scoorden beiden twee keer. Tom van Weert maakte de andere treffer. Van het basisteam van toen maakt alleen Padt nog deel uit van de selectie.