Sport

FC Groningen krijgt Feyenoord op bezoek

Na de teleurstellende 1-1 afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle krijgt FC Groningen zondagmiddag een herkansing tegen Feyenoord. De ploeg wil zich ongetwijfeld van een betere kant laten zien dan vorige week tegen de hekkensluiter. Het duel begint om 14.30 uur in de Euroborg.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

Feyenoord draait als een tierelier onder de nieuwe trainer Arne Slot. Met een soort van tweede keuze versloegen de Rotterdammers in de Conference League Maccabi Haifa in de eigen Kuip met 2-1 en gaat als groepswinnaar door naar de volgende ronde. Feyenoord staat tweede met één punt minder dan koploper Ajax. Het zegt alles over de revival ten opzichte van vorig seizoen  Bryan Linssen, van 2015 tot medio 2017 onder contract in Groningen, is momenteel topscorer van de Eredivisie met tien doelpunten.

De ploeg van trainer Danny Buijs verzuimde door niet van Zwolle te winnen aansluiting te maken met de middenmoot, maar is inmiddels wel vier duels ongeslagen. De achterstand op nummer negen sc Heerenveen bedraagt drie punten. Niet een hele grote kloof, maar vaak ook niet zomaar even weg te spelen. De vraag is altijd maar weer welke elf Buijs het veld instuurt. De wispelturigheid in het kiezen van elf namen is vaak groot.

Nou wil het nog wel eens gebeuren dat FC Groningen tegen topclubs uit de slof schiet. Dan hoeft het spel niet gemaakt te worden en is vaak net iets meer bereidheid om te strijden voor de punten. Tot de winterstop speelt de FC nog vier keer. Na Feyenoord volgen nog uitwedstrijden tegen Excelsior voor de beker,  Heracles en AZ.

Het is zondag de 43e ontmoeting op het hoogste niveau. De statistieken zijn precies in balans. Veertien keer was er een zege, evenzovele keren stond na afloop een gelijke stand op het scorebord of was een nederlaag een feit. De laatste ontmoeting op 24 februari eindigde in nul nul. De laatste zege dateert van 17 februari 2019. Sven van Beek schoot in eigen doel en tekende voor de enige treffer.