Sport

FC Groningen op weg naar lastig uitduel

FC Groningen is inmiddels twee duels op rij ongeslagen en hoopt daar dit weekend een derde aan toe te voegen, maar is op voorhand geen eenvoudige opgave. Zondag wacht vanaf 12.15 uur FC Utrecht in stadion Nieuw Galgenwaard. Utrecht staat zevende en FC Groningen twaalfde.


Leestijd: 1 minuut

Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen
Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen

Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is zes punten in het nadeel van de Trots van het Noorden. Financieel was er deze week goed nieuw met een financieel resultaat van ruim negen miljoen euro over het afgelopen boekjaar. Met wellicht als gevolg hiervan mindere prestaties op het veld. De afgelopen tijd zijn veel spelers voor goed geld verkocht, maar de vervangers zijn over het algemeen van mindere kwaliteit.

Dat leidt er toe dat het bijna wekelijks billenknijpen is of de ploeg van trainer Frank Wormuth in staat is om met een resultaat van het veld te komen. Dat zal zondag in Utrecht niet anders zijn. Het bezoek aan de Domstad is traditioneel een lastig uitduel. Groningen heeft iets goed te maken. Er werd weliswaar een punt gepakt in Emmen afgelopen zondag, maar het voetbal was niet om over naar huis te schrijven. Weinig kansen en pover voetbal.

De technische staf koos tegen laagvlieger FC Emmen voor controleren, dus het ligt voor de hand om dit zondag tegen het veel hoger geklasseerde FC Utrecht ook te doen. Met de resultaten van de laatste jaren als ruggensteun. Het is zondag de 43e ontmoeting op het hoogste niveau waarvan de FC er acht wist te winnen, tien keer eindigde het gelijk en 24 keer was er na afloop een nederlaag. Positief is dat de laatste nederlaag al dateert van 29 augustus 2015.

Sindsdien volgden twee zeges en drie remises. Vorig seizoen won FC Groningen met 3-1. Op 20 maart maakten Mo El Hankouri, Michael de Leeuw en Jorgen Strand Larsen de doelpunten. Drie spelers die inmiddels niet meer in de Euroborg actief zijn.