Sport

FLAMES IS LANDSKAMPIOEN


Leestijd: 2 minuten

Na een hele spannende slotfase waarin Flames ruim een minuut voor tijd nog met 72-71 achterstond werd de winst er toch uitgesleept. De 4500 fans zagen aanvoerder Robby Bostain 54 seconden voor het einde een hele belangrijke driepunter maken. Daarna was Jason Ellis drie keer trefzeker van de vrije worp lijn en scoorde Jason Dourisseau uit een fastbreak en was de winst een feit. Het werd in de slotfase nog onnodig spannend, maar zover had het niet hoeven komen. Aan het begin van het tweede kwart kende de thuisploeg een maximale voorsprong van veertien punten bij de stand 42-28. Zoals wel vaker in deze play-offs verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon.

Bergen op Zoom knokte zich op bewonderenswaardige wijze terug in de wedstrijd en toonde aan een waardig finalist te zijn. Ook aan het begin van het laatste kwart leek Flames de spanning voortijdig weg te nemen door een 58-49 voorsprong te nemen, maar een 10-3 run van de gasten betekende weer volop stress voor iedereen die Flames een warm hart toe droeg. Het kwam uiteindelijk goed in een duel waarin Robby Bostain topscorer was met 17 punten. Matt Bauscher en Jason Dourisseau waren ieder goed voor 14 punten.

Flames zette dinsdagavond de kroon op het werk van een uitstekend seizoen. In de competitie werden 33 van de 36 competitiewedstrijden gewonnen en in de play-offs werd in twaalf duels drie keer verloren. De torenhoge favoriet heeft het waar kunnen maken in eigen huis nog wel. Zes jaar geleden werd de titel in Den Bosch binnengehaald, maar nu trilde de voetbaltempel op de grondvesten. Er is maar één ploeg die de titel verdiende en dat is Flames. Voor coach Van den Berg is een droom uitgekomen. Als kind al helemaal in de ban van het basketbal spelletje. Hij is teruggekomen om kampioen te worden en na twee jaar is het zover. De coach mocht het laatste deel van het netje losknippen na afloop. Normaal is de taak weggelegd voor de aanvoerder, maar iedereen knipte een touwtje los. Hiermee werd symbolisch het teamgevoel onderstreept. Flames heeft zich dit seizoen een echte ploeg getoond en dat heeft de doorslag gegeven richting het kampioenschap. Het grote feest is donderdagavond op de Grote Markt.