Sport

Ondermaats Lycurgus verliest strijd om Supercup

Amysoft Lycurgus is er zondag niet in geslaagd om voor de zesde keer in de historie de Supercup te winnen. In Apeldoorn verloor Lycurgus met 3-0 van Draisma Dynamo via de setstanden 25-17, 25-19 en 25-23 en kon geen moment aanhaken bij het niveau van de voorbereiding.


Leestijd: 1 minuut

Ondermaats Lycurgus verliest strijd om Supercup
Ondermaats Lycurgus verliest strijd om Supercup

Pas in de derde set kon Lycurgus verweer van betekenis bieden. In de eerste twee sets ging dusdanig veel niet goed dat de ploeg meer tegen zichzelf speelde. Er werden teveel fouten gemaakt en aanvallend liep het niet. Marcell Pesti sloeg weliswaar bijna alles binnen, maar dat was onvoldoende om aanvallend overeind te blijven.

Blokkerend werd het spel niet goed gelezen en dat gaf Dynamo teveel mogelijkheden om direct te scoren. Bij 22-14 kwam spelverdeler Markus Held in het veld voor Tieme de Jong, maar het kalf was al verdronken. Het verdict was 25-17 setverlies. In het tweede bedrijf ging het iets beter, maar het was te weinig om Dynamo echt goed partij te geven.

In de derde set streed Lycurgus voor wat het waard was, maar het was in de beslissende fase onvoldoende. Via Pesti werd het 14-11 voor de gasten en dat leek een prettige marge om de set uit te spelen, maar zover kwam het niet. Dynamo herpakte zich en maakte het met overtuiging af.

De focus kan nu op de competitie met direct een dubbel programma komend weekend. Zaterdag een uitwedstrijd in Zevenhuizen tegen RECO ZVH en zondag de eerste thuiswedstrijd in MartiniPlaza tegen Simplex SSS. (Foto: website Lycurgus)