Sport

Ron Jans weet niet exact waarvan hij beschuldigd wordt

Voetbaltrainer Ron Jans weet tot op heden niet wat de exacte aanklachten zijn die de spelersvakbond in de Verenigde Staten tegen hem uitte. Dat heeft Jans aan de NOS laten weten. Jans kwam in eerste instantie in opspraak, omdat hij het woord nigger meegezongen zou hebben in de kleedkamer. De hele ophef was voor Jans reden om vorige week op te stappen bij zijn club FC Cincinnati.


Leestijd: 1 minuut

Ron Jans nieuwe trainer FC Twente
Ron Jans nieuwe trainer FC Twente

De oud-trainer van FC Groningen kwam anderhalve week geleden in opspraak, omdat de spelersvakbond een aanklacht tegen hem had ingediend. Hij zou in de kleedkamer woorden meegezongen hebben, waaronder het woord nigger. Dat is in de Verenigde Staten een doodzonde en staat gelijk aan racisme. De spelersvakbond MLSPA kwam vervolgens met meerdere incidenten op de proppen. Jans trok zijn conclusie en stapte op.

In een persconferentie liet de leiding van FC Cincinnati weten dat er meer feiten boven water gekomen waren die in het nadeel van Jans zouden pleiten. De 61-jarige trainer heeft geen idee waar dat precies over gaat en moet er naar gissen. Hij vermoedt dat de spelersvakbond mogelijk een statement wil maken richting FC Cincinnati om de club een les te leren, maar het is slechts een vermoeden.

Jans is inmiddels terug in zijn woonplaats Tynaarlo om tot rust te komen. Na de zomer staat hij weer open voor een nieuw avontuur, maar zeker niet in de Verenigde Staten.